-->

7.9.10

Semangat raya !


yayyy! Pejam celik pejam celik, dah nak raya dah ye.
ohhh. suka-hepynya!

Selepas beberapa minggu break clash tinggalkan blog tersayang.
Ada yg bertanya, "nape x update blog?", "nape syp je skrg?", "y x update more story?"
Korang rindu nadd eh? kan? kan? Nuffnang dah catat segalanya. :D
Okeyy lah. nak jawab ni. Sekarang tengah busy untuk raya lah.
anak pompuan lah katakan, mesti lah nk kena siap kan macam2.
kemas itu, kemas ini. hias sana, hias sini.
Tapy palingg busy sekali, buat kuih raya. yelah, takkan raya xde kuih raya kan?
Ingat nk kuih tunjuk tunjuk je, tunjuk sana, beli. tunjuk sini,beli.
tapy, tak jadi sebab, TAK SEDAP. -.-'
So, kakak cakap, buat aje lah. Campak sana, campak sini, siap la kuih raya. ;p
Dalam minggu kedua puasa dah start buat kuih raya. eksaited! hehehe~

Ahad lepas last buat kuih, dah siap 6 jenis kuih raya. hehehehe~
My sister and i, bersilat taekwando bagai nak rak siapkan kuih kuih tu.
Dari pagi sampai ke petang buat kuih, tergugat iman bila ada Coklat kt tangan ni.
Naseb tak "ter"jilat. Kalau tak terpaksa ponteng pose. HAHA. Oke tak lawak. -.-'

Kuih kuih yg dh siap boley dimakan begitu sahaja adalah,
Famous Amos Cookies, Oat Cornflake cookies,Tat nenas,
Choclate Cornflake cookies,Marble shortbread, dan Cornflake bersalut coklat.
Banyak nye cornflake kan? haha. cornflake sedap, senang pulak tuh.

Ni mahu share gamba sikit.
Rasa tak lengkap pulak kalau takde gamba. o.O


Famous Amos cookies.
tapy nampak mcm chipsmore je kan. (--")
Dah rasa,Sedap jugak. :D

Oat Cornflake cookies.
Ha! sape yg nk diet diet xnak kuih byk minyak lemak,
kuih ni mmg seswai sgt lah!
rangup kruk kruk lg. ;p

Kuih Tat Nenas kegemaran ibu.
Beriya iya suruh buat.
agak stresslah buat tat ni, susah nak bentuk.
Sebenarnya nadd paling tak suka tat.
tak sedap langsung, rasa tepung,rasa mcm susu pon ada gak.
Tapy, ni first time nadd try buat. Not bad.
Sedap lah pulak. haha. ;p

Choclate Cornflake cookies.
kakak ku buat. Comel bulat bulat je.
Rasanya sedap lah. sebab ada coklat. hehe.

Marble Shortbread.
Yang ni memang favorite satu family!
Bila makan, rasa coklat cair dalam mulut.
Seeeedaap lah!
agak Stress bila nk pasang cutter dia.-.-'
Tapi, jadi jugak last last. :3

Cornflake Bersalut Coklat.
Yang ni tiap2 tahun mesti ada.
Selalunya org buat Cornflake bersalut madu.
Tapi kami tukar, letak coklat dan walnut.
Sebab coklat lg senang and tak penat macam letak madu.
Ini pon favorite satu family.


Ini jelah kuih kuih yang kitorang buat.
Buat ape byk byk kn? Takot tak habis, nnt membazir pulak.
Tahun ni, tak de Almond London. Malas nak buat. -.-'
Ni pon dah byk dah. Di tambah kerepek2 keropok2.
Nanti ada ketupat, lemang, rendang, dan macam2 lagi.

Lagi 3 hari nak raya.
Macam nak tak nak wish, macam nak wish, tapi mcm tak nak wish. ;p
Hahaha. Tunggu esok lah baru wish.

Sekian~
meh jemput ke rumah Nadd raya ni.
Layanan VVVVVVVVVVIP :p


10 orang doa saya kawen cepat. =p :

cik fieqa strawberry said... Reply To This Comment

wah..sedapnyer..nak jugak!..hehe.. =P

Nadd said... Reply To This Comment

@cik fieqa strawberry
meh dtg umah. hehe. ;p

Yanie J said... Reply To This Comment

nadd! semuanya sedap..nak2..bg address nkk serbu uma nadd hehee;D

Anip™ said... Reply To This Comment

asal famous amos cookies nmpk cm .....haha..dirahsiakan..nnt ilg selera mkn..cara susunan membuatkan ia nmpk begitu..hehe

Nadd said... Reply To This Comment

@Yanie J
haha.erkk?
sriyes nak dtg ke ni?

Nadd said... Reply To This Comment

@Anip™
ish.. ish...
pikir bnda len pulak ea.
itu BISKUT lah! huh! ;p

Nurujunior said... Reply To This Comment

nmpak sedap.
msti sdp kan??
terliur~

Nurujunior said... Reply To This Comment

nmpak sedap.
msti sdp kan??
terliur~

Nurujunior said... Reply To This Comment

nmpak sedap.
msti sdp kan??
terliur~

Nadd said... Reply To This Comment

@Nurujunior
mmg sedap. *opps. terpuji dir sndiri pulak. ;p*