-->

6.8.10

kau FOLLOW, kau BACA !


Tajok post mcm marah je.. HAHA TIDAK ! tak marah sape pon. saje je. by the way, post ni KHAS utk follower i yg TERCHENTA ^^ kenapa ye? sbb, Nadd selalu dtg dan singgah blog follower nadd. Tak nak lah di cop, "harap follower je ramai, tp tak pernah nk lawat." tak nak! tak nak mcm tu. Tapi bkn semua follower nadd boley di jejak.

maksudnya, Kalau follower yg follow blog ni and tinggal link di shoutbox takpe la,boleh di jejaki. tapi, mcm mana yg tak tinggalkn link dorang? SUSAH SGT nak ke blog mereka ni. okey, masih tak paham apa nadd ckp ni, meh tgk contoh:

*klik utk BESAR PNY!*
Okey, cuba tengok gamba di atas. macamana Nadd nk jejak korang kalau takde ape2 Link dekat nama korang tu? kalau korang ada tinggalkan jejak dekat shoutbox takpe la. kalau takde?  mcm mana nadd nak pergi and follow blog korang balik?

okey,Nadd nak tunjukkan mcm mana nk display kan link korang dekat kotak follower ni. First, klik gamba korang dekat mana2 blog yang korang follow tu. lepas tu klik setting [1], dan akan keluar satu popup window [2]. Tak faham? tgk gamba di bwh.
[1]
[2]
*klik utk BESAR PNY!*
okey, Lepas tu. sila cari "Already have a profile on a web?Use it instead" dan klik "Use it instead"[1]. Afta that, pilih "Blogger" atau ape2 profile yg korang ada [2]. Tak faham jgk? Sila tgk gamba bwh ni.
[1]
[2]
*klik utk BESAR PNY!*
KALAU korang tak nak letak link profile pon takpe. Tapi at least letaklah URL/LINK blog korang. Caranya, klik setting [1] , klik pada "Add link" [2] dan masukkan URL [3]. Nak senang, tick saje pada "Blogger(Blogspot)-nama anda",dan klik "Add". Yang ni pon tak faham? Tgk lah gamba.


[1]
[2]
[3]
*klik utk BESAR PNY!*
Dah siap! Sekarang link blog korang dah melekat dekat name korang. Takde lah susah nadd nak jejak korang nanti. Tak percaya? sila tgk gamba sebelum dan selepas sekarang.


see!
kan dah ckp td.
*klik utk BESAR PNY!*
Dah terlanjur ckp pasal benda ni. ada sorang follower nadd, yg nadd tak boleh pergi ke profile or blog dia. Tapi nasib baik dia pernah tinggalkan jejak dekat shoutbox nadd. so, boley la nadd lawat blog dia. Follower yg i maksudkan ni Firsya Melissa.*sedapkan nama die ^^* To Firsya, sila tgk gamba dibwh ni:
*klik utk BESAR PNY!*
Bila klik je jd mcm ni. Igtkan blogger ni benggong ke, ape ke. tp masok hari ni dah sepuluh juta kali dah nadd klik.hehe KENAPA ek? So, nadd harap Firsya dpt btolkan lah. Sbb senang kalau org nk tgk blog/profile Firsya nnt kn. kn.
Okeylah. Panjang berjela pulak entry hari ni kan. Mintak Maaf ya :p esok,lusa Nadd buat lg. heeeee~ okey, Thanks, bai.





10 orang doa saya kawen cepat. =p :

Hanietwisties said... Reply To This Comment

ehmm tu lah,,
kdg2 bila tkn link,link tu slh pula =_='

Nadd said... Reply To This Comment

@Hanietwisties
xpe, boleh betolkan ^^

Anip™ said... Reply To This Comment

aritu pon penah terjadi..
org tu follow..pastu nk follow blk..
xde link dia..huH

Nadd said... Reply To This Comment

@Anip™
hmm.. biaselah tu.
that's why nadd post psl ni.
kdg2 bnda ni simple je.
tp ramai x sedar ^^

Yanie J said... Reply To This Comment

yeah stuju sgt la benda alah ni.free2 je dpt fllower hahaa. nk follow alek ta dpt..spe suruh muahahaa ;p

Nadd said... Reply To This Comment

@Yanie J
kan yanie kan..
FREE je xpayah follow dorang balik.
hahaha.^^

Gransazer said... Reply To This Comment

zaza pn slalu gak dpt follower yg susah nk dijejak..huhu

Nadd said... Reply To This Comment

@Gransazer
tahu xpe.
ssh nk jejak. heee~

a z m e e r a r o s l a n said... Reply To This Comment

tengss :) dah jadikk :P

Nadd said... Reply To This Comment

@a z m e e r a r o s l a n
sama sama :)